Huisregels

Bij Sport & Health club de Schaapskooi Venlo kun je in een sportieve en gezellige omgeving fitnessen en groepslessen volgen. Om het bezoek aan Sport & Health club de Schaapskooi Venlo voor iedereen plezierig te maken én houden hanteren we een aantal huisregels. Bij het betreden van het pand ga je akkoord met de hieronder opgestelde huisregels.

 1. Alle aanwijzingen van medewerkers van Sport & Health club de Schaapskooi Venlo, die verband houden met de huisregels, moeten direct worden opgevolgd.
 2. In de trainingsruimte draag je schone sportschoenen evenals schone, correcte en veilige sportkleding. Het dragen van open haltershirts voor de heren is niet toegestaan.
 3. Het is niet toegestaan om petjes, caps of andere hoofdbedekking te dragen, met uitzondering van hoofddeksels die gedragen worden op basis van godsdienst.
 4. Bellen is niet toegestaan in de trainingsruimte. Mobiele audioapparatuur, om muziek te luisteren, is wel toegestaan.
 5. Het gebruik van een handdoek is verplicht. Tijdens het trainen gebruik je een handdoek op alle fitnessapparatuur en bij grondoefeningen.
 6. Het is verplicht om je ledenpasje mee te nemen om toegang te krijgen tot de trainingsruimte.
 7. Losse onderdelen (gewichten, dumbbells, stangen, matjes, etc.) leg je na gebruik terug op hun plaats.
 8. Alleen afsluitbare drinkbekers (bidons) zijn toegestaan binnen de trainingsruimte.
 9. Etenswaren zijn niet toegestaan in de trainingsruimte.
 10. Tassen, jassen of andere kledingstukken laat je achter in de daarvoor bestemde kleedlokalen en neem je niet mee naar de trainingsruimte. Voor het opbergen van je waardevolle spullen kun je gebruik maken van de aanwezige kluisjes. Na sluitingstijd worden alle kluisjes geopend door het Sport & Health club de Schaapskooi Venlo personeel.
 11. Deelname aan trainingen, groepslessen en gebruikmaking van onze apparatuur gebeurt geheel op eigen verantwoordelijkheid en risico. Indien je vragen hebt over hoe correct om te gaan met bepaalde apparatuur dan adviseren we je om dit aan een van onze aanwezige instructeurs te vragen.
 12. In de trainingsruimte is groepsvorming niet toegestaan.
 13. Het is niet toegestaan andere gasten lastig te vallen, beledigen, discrimineren of (seksueel) te intimideren, zowel door woord als gebaar (handeling).
 14. Geluidsoverlast wordt niet getolereerd.
 15. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 16. Het gebruik van, bezit en de handel in verdovende middelen is verboden.
 17. Het is niet toegestaan om goederen te verhandelen of te helen.
 18. Roken en het gebruik van alcohol zijn niet toegestaan.
 19. De medewerkers van Sport & Health club de Schaapskooi Venlo waken over jouw veiligheid, bij calamiteiten treedt het noodplan in werking. Je wordt vriendelijk doch dringend verzocht eventuele aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.
 20. Laat je eigendommen op de locatie van Sport & Health club de Schaapskooi Venlo en in je auto niet onbeheerd achter. Sport & Health club de Schaapskooi Venlo is niet aansprakelijk voor vermissing, beschadiging of diefstal van je eigendommen. Parkeren, zowel op de parkeerplaats als in de omgeving van Sport & Health club de Schaapskooi Venlo, geschiedt op eigen risico.
 21. De directie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en ongevallen in en om het fitnesscentrum.
Regels betreffende faciliteiten (indien aanwezig)

Sauna

Om het gebruik van de infrarood sauna voor iedereen prettig en hygiënisch te houden verzoeken wij je om je aan de hieronder opgestelde regels te houden.

 1. Het dragen van badkleding is niet toegestaan.
 2. Gebruik altijd een handdoek in de sauna. Het is hierbij de bedoeling dat je hele lichaam zich op de handdoek bevindt.
 3. Het dragen van slippers is verplicht.
 4. Douchen voorafgaand aan het gebruik van de sauna is verplicht.
 5. Het reserveren van plaatsen is niet toegestaan.
 6. Eten en/of drinken in de sauna is niet toegestaan.
 7. Jongeren tussen de 14 en 16 jaar mogen de sauna uitsluitend onder begeleiding van een persoon van 16 jaar of ouder betreden.
 8. Storend gedrag en fysieke intimiteiten zijn niet toegestaan.
 9. Om ieders privacy te kunnen waarborgen zijn mobiele telefoons, camera’s en andere digitale apparatuur verboden.

Zonnebank

Om het gebruik van de zonnebank voor iedereen veilig, prettig en hygiënisch te houden verzoeken wij je om je aan de hieronder opgestelde regels te houden.

 1. Gebruik van de zonnebank is uitsluitend toegestaan vanaf 18 jaar.
 2. Voor het gebruik van de zonnebank is het verplicht om bij de receptie een huidtype analyse formulier in te vullen om je huidtype te bepalen.
 3. Voor gebruikers met huidtype 1 met een duidelijk verhoogd risico (moedervlekken, sproeten en verbrande huid) is het gebruik van de zonnebank niet toegestaan.
 4. Beschermingsbrilletje is verplicht. Deze brilletjes zijn bij de receptie verkrijgbaar.
 5. Na het bezoek aan de zonnebank is het verplicht om het ligvlak te reinigen met het aanwezige reinigingsmiddel.
 6. Tussen het eerste en tweede bezoek aan de zonnebank moet minimaal 48 uur zitten.
 7. Het is verboden om zonbeschermingsmiddelen te gebruiken. Cosmetische producten (bv lippenstift of mascara) kunnen de gevoeligheid voor UV straling verhogen.
 8. Als je in het verleden door een arts of deskundige verteld bent dat je allergisch kunt zijn voor zonlicht, ben je verplicht medisch advies in te winnen vóór het gebruik van de zonnebank.
 9. Ultraviolette straling kan schade veroorzaken aan ogen en huid, zoals huidveroudering en op den duur huidkanker.
 10. Tegen blootstelling aan UV straling dienen gevoelige huiddelen (bv littekens of tatoeages) beschermd te worden. Bij jeuk, hardnekkige bultjes of moedervlekken die veranderen, medisch advies inwinnen.

Het overtreden van de huisregels of het niet opvolgen van aanwijzingen kan leiden tot een waarschuwing of het weigeren van de toegang tot de openbare ruimten van Sport & Health club de Schaapskooi Venlo. Van misdrijven wordt altijd aangifte gedaan bij de politie.

Lid worden?

Schrijf je nu in en maak gebruik van de faciliteiten bij onze Sport & Health Club!